Hoe voeg ik een nieuw contract toe bij mijn medewerker?

Vanuit Nmbrs worden signalen gestuurd, bijvoorbeeld wanneer een medewerker jarig is, maar ook wanneer een contract gaat aflopen. Zodat je op tijd een verlenging kunt bespreken met de medewerker, of eventueel op tijd bent met het mededelen dat het tijdelijke contract niet verlengd gaat worden. Het is belangrijk dit tijdig mede te delen, zo voorkom je dat je verplicht wordt de medewerker nog een maand door te betalen.

Wil je het contract van de medewerker verlengen, dan kun je dit direct in Nmbrs invoeren. Dit doe je door in te loggen in de werkgeversomgeving van Nmbrs. Je gaat naar de betreffende werknemer toe door op het kompas icoontje te drukken, linkerkant van het scherm onder het huisje. Kies voor de betreffende medewerker en de overzichtspagina van de medewerker opent zich. Links op dit overzichtsscherm bevindt zich de stamkaart. Hier staan de basisgegevens van de medewerker, en kunt u direct doorklikken naar de betreffende gegevens, zoals het dienstverband.

Eenmaal aangekomen bij het dienstverband kun u het contract toevoegen onder het kopje contract. Daar kiest u voor nieuw contract en vult u de startdatum en eventuele einddatum in. Daarnaast kunt u de afgesproken uren invullen en of het een schriftelijk contract is.

Wij raden aan om altijd een schriftelijke overeenstemming te hebben met uw medewerkers. Bij een schriftelijk contract voor onbepaalde tijd met vaste uren betaald u als werkgever namelijk minder loonheffingen. Meer hierover kunt u lezen op de site van de rijksoverheid:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/arbeidsovereenkomst-en-cao/wab-vanaf-2020-ww-premie-naar-type-contract

All in one