Facebook
LinkedIn

Veel gestelde vragen

 

Hieronder treft u een lijstje aan van de meest gestelde vragen, door op de vraag te drukken zal het antwoord zichtbaar worden. 

Het vakantiegeld, de eindejaarsreserveringen en overige bonussen, de zogenaamde bijzondere beloningen, worden belast met het bijzonder tarief. Het percentage bijzonder tarief wordt bepaald door de hoogte van het geschatte jaarinkomen. Het kan dus zijn dat een medewerker wat meer is jaar werken, of een hoger salaris heeft gekregen en minder netto vakantiegeld krijgt dan het jaar ervoor. Dan is de medewerker door het hogere jaarloon in een hogere bijzonder tarief schijf terecht gekomen, waardoor er een hogere inhouding is. Wanneer de werknemer de IB aangifte doet krijgt hij de teveel ingehouden loonbelasting weer terug. Wanneer het geschatte jaarloon te laag staat, waardoor er te weinig loonbelasting wordt ingehouden bij het uitkeren van de bijzondere beloningen, krijgt de werknemer bij het doen van de IB aangifte een hogere aanslag. 

Bij Seveba Loonservice hebben we gekozen voor een vakantie uren opbouw voor onze klanten die de verlof module afnemen. Dit houdt in dat elke maand bij de verloning over alle gewerkte uren (dus ook overuren) vakantie uren worden berekend en opgebouwd. Het kan dus zijn dat een werknemer in het begin van het jaar vakantie opneemt en in de min gaat met de vakantie uren. Dit is geen probleem, want elke maand worden er uren opgebouwd en zal het saldo weer positief worden. Wij kiezen voor deze methode in plaats van een werknemer in het begin van het jaar 5 weken te geven en af te bouwen, omdat op deze wijze er altijd een actuele stand van de uren is. Wanneer een werknemer halverwegen het jaar uit dienst gaat, kunnen de niet genuttigde vakantie uren worden uitbetaald, en eventuele min uren worden verrekend met het laatste loon als zijnde onbetaald verlof. Zo weet iedereen waar hij/zij aan toe is. 

Er zijn een hoop vragen rondom de verschillende verloven voor werknemers wanneer zij een kindje krijgen. We hebben een aparte pagina met een uitleg welk verlof voor wie is, en hoeveel loon zij ontvangen tijdens dit verlof. 

 

Boven aan de loonstrook ziet u verschillende kolommen, in de eerste kolom ziet u onderaan anciënniteitsdatum staan. 

U kunt het contract zelf verlengen in uw Nmbrs omgeving. U gaat naar de betreffende medewerker en kiest in het “dashlet” dienstverband rechtsonder in voor meer… U komt nu in zijn dienstverband scherm. Onder het kopje contract kiest u voor + contract toevoegen en vult daar de gegevens van het nieuwe contract in. In de PDF via onderstaande link is de uitleg wat uitgebreider. 

Uitgebreide uitleg “hoe voeg ik een nieuw contract toe”

Bel direct
Route